Historie

 

Blodlinien for RatTerriers startede i 1800-tallet Engelsk White Terrier 1890ved at krydse Fox Terrier med Manchester Terrier for at udvikle en overlegen ræv og rotte jæger. Derefter var der tilføjelsen af den nu uddøde engelske White Terrier (se foto til højre), som også er en forfader til mange andre terrier racer.

I den tidlige del af det 20. århundrede tilføjede man nye stammer til racen blandet andet Bull Terrier, Manchester Terrier og Old English White Terrier, for at nævne et par stykker. Senere blev Whippets og Italienske mynder indført i avlen for at få en mere alsidig og hurtig rotte jæger, Beagle blev også krydset ind i avlen for at forstærke lugtesansen, den nye og forbedrede RatTerrier var hermed i stand til at opsnuse og holde trit med den hurtige gnaver og dermed forsat bevise sin værdi som rotte jæger. 


 

Præsident Theodore Roosevelt siges at have navngivet racen, men ikke alle er enige. Han kaldte sin egen hund, der havde løst det hvide hus rotte problem, en Rat Terrier. Der er debat om, hvorvidt hunden, som præsident Roosevelt ejede i virkeligheden var den samme Rat Terrier som fremstår i dag. Men han har fået Racen Teddy Roosevelt Terrier opkaldt efter sig, også kendt som den kortbenet Rat Terrier.

 

RatTerrieren var et almindeligt syn på gårdene mellem 1910'erne og 1940'erne, men antallet begyndte at falde efter landmændene begyndte at bruge gift til at styre gnaver populationen, og behovet for en lille gård og jagthund forsvandt og blev erstattet af behovet for for en vagthund i starten af 1950'erne.

Racen var derfor ikke længere så udbredt, men heldigvis har en håndfuld opdrættere opretholdt racen indtil dens genopståen i slutningen af ​​1970'erne.

 

Med de mange forskellige racer, der hjalp med at skabe vores moderne Rat Terrier, er det ikke underligt at de varierer i størrelse,farve og mønster. Indtil for nylig, har de forskellige varianter delt navnet RatTerrier, men er i dag inddelt i 2 typer, type A (RatTerrier) og type B (Teddy Roosevelt Terrier) og findes i 3 størrelser Toy, Mini and Standard. 

 

Danmark har vi pt. kun Type A, RatTerrier i standard størrelsen. (se mere om racebeskrivlsen under menupunktet Racebeskrivelse)

 

Shirley Temple i 1930érne i filmen

Der findes en håndfuld mere eller mindere kendte RatTerrieres, blandt andet spillede Shirley Temple i 1930érne i filmen "Den Lille Oberst" sammen med en RatTerrier


Udskriv denne side